Viser 6-10 ud af 239 fra/efter 30. maj 2024

Musikhuset Aarhus

Fre. 31. maj 2024, kl. 20-21.20.
Blue Foundation.
Danske Blue Foundation inviterer til unik 20-års jubilæumskoncert for albummet Sweep Of Days.

Det banebrydende elektroniske band, Blue Foundation blander triphop, ambient og dream pop. Deres musik karakteriseres ved æteriske melodier, hjemsøgende vokaler og komplekst designede lydlandskaber. Fusionen af elektroniske beats med organisk instrumentation skaber fængslende og transcenderende musik, der har tryllebundet lyttere verden rundt siden bandets start i 2000.

Blue Foundation blev dannet i London af Tobias Wilner. Det særegne og umiskendelige ved Blue Foundation opstår i mødet mellem de to stærke bagmænd, Bo Rande og Tobias Wilner, som stadig er kernen af Blue Foundation i 2023. Ved album koncerterne i 2024 er frontvokal besat af Helena Gao. Bandet vil ved senere lejlighed skrive mere om hvem der er med på scenen.

Albummet ''Sweep Of Days'' fra 2004 gav bandet status som pionerer indenfor elektronisk musik og står i dag som et ikonisk og tidløst mesterværk, der forener elektronisk musik, dream pop og trip-hop.

''Sweep Of Days'' vandt DMA, gik guld, og lå igennem 62 uger på den danske top-40-albumliste. Singlen 'Sweep' opnåede desuden international anerkendelse, da den blev brugt i den populære film 'Miami Vice'.

''Sweep Of Days'' forbliver en tidløs klassiker og et bevis på kunstnerisk innovation og kreativitetens vedvarende magt. Om udsigten til at opføre albummet live forklarer Bo Rande:

"Jeg voksede stort set op på Gamle Scene på Det Kongelige Teater, da min mor var skuespillerinde her i 12 år af min barndom, så det bliver en meget speciel oplevelse for mig at spille her. Som Blue Foundation ser vi det som en ultimativ oplevelse at spille på en så særlig scene som Gamle Scene, så vi ser virkelig frem til det."

Bandets diskografi består af syv albums og adskillige EP'er, og deres musik er brugt i film som Twilight, Miami Vice og i tv-shows som CSI: Miami og The Vampire Diaries
http://musikhusetaarhus.dk/kalender/blue-foundation/ Køb/bestil billet

Nöjesfabriken

Fre. 31. maj 2024, kl. 22-02.
30+.
Är nattklubben för dig som är 30 år eller äldre (28 år med målsmans sällskap). Festkvällarna äger rum cirka 1 gång i månaden på Nöjesfabriken i Verkets lokaler. Køb/bestil billet

Bent Fabricius-Bjerres Plads

Fre. 17. til fre. 31. maj 2024, Onsdag og fredag kl. 16.00, lørdag kl. 14.00 og søndag kl. 10.00.
Caching - Halfdan Kajhøj.
Halfdan Kajhøj er en dansk kunstner og musiker. Han har sin praksis i København og Næstved og er studerende på Det Fynske Kunstakademi. Hans arbejde centrerer sig om udforskningen af generative medier, feltarbejde, data og lignende. Hans kunstneriske praksis er kendetegnet ved en nørdet og multidisciplinær tilgang, der væver forskellige medier og metoder sammen i et meta-lag af selvreferende ideer om tal, logik, tid, kode, økologi og alt muligt andet.

Hans værker er præget interesse for at undersøge krydsfeltet mellem teknologi og økologi samt en søgen efter forbindelser mellem teknologiske systemer og de organiske materialer, vi er omgivet af.

Han udforsker, hvordan det organiske formsprog kan digitaliseres ved at omsætte et materiale fra fysisk til teknologisk.

Udstillingen og lydværket "Caching" udforsker, hvordan lyd kan bevæge sig mellem fysiske, digitale og soniske rum, samt hvordan aktiv lytning integrerer sig med det offentlige rum.

Lydværket er komponeret stedsensitivt til lydbrøndene og udspringer af en undersøgelse af, hvordan skjulte musiske rum manifesterer sig i forskellige dimensioner, både visuelt og skulpturelt på pladsen, i den soniske bevægelse mellem højtalerne samt i det digitale rum, hvor der findes en masse skjulte informationer, der eksisterer både i det visuelle, skulpturelle og soniske domæne.

I værket illustreres disse forskellige rum i en "Sonisk cyklus", der handler om at formidle kompositionens opbygning, de tekniske aspekter af lyden og indmaden af lydværket, samt at visualisere de skjulte referencer, hvormed beskueren introduceres til den underliggende praksis, der har fundet sted for at skabe lydværket.

Spilleperiode: 17/5-31/5
Onsdag og fredag: kl. 16.00
Lørdag: kl. 14.00
Søndag kl. 10.00

Læs mere om Halfdan Kajhøj her:
https://halfdankajhoej.dk/about/

Frederiksbergfonden Frederiksberg Kommune
https://lydbroendene.dk/begivenhed/caching-halfdan-kajhoej/

Nöjesfabriken

Lør. 1. jun. 2024, kl. 14-18.
Verket dagsfest 1 JUNI.
Årets första dagsfest! Dansa tillsammans med oss under karblå himmel på vår fantastiska innergård. Sommaren 2024, nu kör vi! Datum: Lördag 1 Juni. Ålder: 20+. Tid: 14-18. Early bird: 40kr. Ordinare: 80kr. Pris i dörren: 140kr Køb/bestil billet

Restauranten, Dragør Fort

Lør. 1. jun. 2024, kl. 16.
Fortet live 2024 forever young.
Det er med stolthed at Fortet Live præsenterer en kæmpe hyldestfest af 80'erne, med noget af det bedste musik fra dette legendariske årti. Vi har været ude og kigge i Europa, for at finde de bedste Tribute bands til jer, på nogle af de største band fra 1980'erne.

Det er lykkedes!!!! og vi er meget stolte over at kunne præsentere et heldagsprogram, der vil garantere den største 80'er fest, med bands der aldrig er set i DK før.

Modern Talking Reloaded (DE)

Tribute til det bedst sælgende tyske 80'er duo Modern Talking.

Med i alt 125mio solgte albums, og med alle deres kæmpe hits som You're my Heart, You're my soul, Cheri Cheri Lady og Brother Louie m.m, er vi garanteret en festlig stemning.

Duran Duranies (IT)

Duran Duran Tribute.

Vi har efter lang tids søgen fundet dette fantastiske italienske Tribute band til Duran Duran. I vores optik, så bliver ikke mere 80'er agtigt end det her.

De spiller alle de største hits som Rio, The Wild Boys, The Reflex m.m, og med en forsanger som lyder fuldstændigt som Simon Le Bon, kan det kun blive en fest. ??

Duran Duran har solgt 90mio albums.

Wham/ George Michael Celebration - Make It Big 40 (UK / DK) - George Michael og Andrew Ridgeley's album Make It Big fylder 40 år og numrene derfra skal fejres.

BBC kalder Steve Mitchell for George Michael.

LYT til Steve Mitchell som synger George Michael.

Åh, den stemme. Savnet er enormt. Hits'ene er mange. George Michael vil være blevet 60 år - fans fejrer ham.

Steve Mitchell er en fantastisk George Michael, og lever af at synge de fantastiske sange vi alle elsker. Med på bas er Dave West, som har spillet med George Michael og WHAM. De kommer som fuldt liveband. Husk dansesko'ene.

Fans vil mødes og danse sammen til George Michael's største sange. Klar til hits, dans og cocktails Tropicana Style.

Kom og hør hits på hits som Last Christmas, Club Tropicana, Careless Whispers, Everything

she wants, Fastlove, A different Corner m.fl. Et stort bagkatalog til en uforglemmelig aften, og en hyldest af en uforglemmelig mand.

Denne George Michael Celebration er et MUST for alle George Michael fans - ikke så meget snak, men masser af musik og dans.

George Michael solgte flere end 85 millioner album på verdensplan, og han havde flere top 10-hits end The Beatles.

Varm op her med Celebrating George Michael:

https://youtu.be/WN3osWJ1utA

Vokal: Steve Mitchell / Linda Andrews (X-Factor, Gospelsanger, Solist) Kor, Bas: Dave West UK - spillet med WHAM / George Michael med fuldt band

Arrangør: Fortet Live Køb/bestil billet