Viser 11-15 ud af 148 i Danmark fra/efter 29. jan. 2022

RAGNAROCK - museet for pop, rock og ungdomskultur

Tor. 10. feb. 2022, kl. 18.30-20.30.
Rockgiganter og MIkrobryg - Roskilde Festival Edition: Bob Marley.
Til Rockgiganter og Mikrobryg fortæller landets skarpeste musikformidlere om musikkens allerstørste navne, mens det ultralokale Musicon Mikrobryg serverer et godt glas øl. I tråd med museets særudstilling "Smattens magi - 50 års aftryk af Roskilde Festival" præsenterer vi: Rockgiganter og Mikrobryg - Roskilde festival edition. Her stilles der skarpt på nogle af de kunstnere, der har gjort sig ekstra bemærkede på Roskilde festival. Som noget nyt, vil arrangementerne også blive live streamet, så i har mulighed for at følge med hjemme fra stuen.

Bob Marley er uden sammenligning den mest berømte jamaicanske kunstner nogensinde, og reggaemusikkens nok eneste superstjerne. Da han døde i 1981, blot 36 år gammel, havde han sammen med sit fabelagtige backingband, The Wailers, stået fadder til en stribe klassiske lp'er og en række hitsingler, der stadig lyder dugfriske, fra "No Woman, No Cry" over "Jamming" og "Is This Love" til "Redemption Song". Som både sangskriver, sanger og performer var han unik, og mindet om ham brænder stadig rent og fint.

Klaus Lynggaard var én af de heldige, der oplevede Bob Marley & the Wailers på Roskilde Festivalen i 1978. "Ikke blot én af de største Roskilde-oplevelser overhovedet, men også nok én af de bedste koncerter, jeg nogensinde har set", udtaler han.

Klaus Lynggaard er digter, forfatter, kritiker, foredragsholder og dj med mere. Lynggaard er fast tilknyttet Weekendavisen, hvor han skriver om musik, film og teater. Sammen med Henrik Queitsch har han en fast ugentlig podcast på heartbeats.dk kaldet 'Rockhistorier'. Lynggaard har udsendt en række bøger i diverse genrer, udgivet et par plader, bidraget til utallige antologier samt oversat romaner af blandt andre Charles Bukowski og Douglas Coupland.

TID, PRIS, STED

Fysisk arrangement:

10 februar 2022 kl. 18.30-20.30

130 kr. (+ billetgebyr). Billetter købes her: https://billetto.dk/e/rockgiganter-og-mikrobryg-roskilde-festival-edition-bob-marley-billetter-568318

Dørene åbner kl. 18.15

Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde

Live streaming:

10 februar 2022 18.30-20.30

45 kr. (+billetgebyr). Billetter købes her: https://billetto.dk/e/rockgiganter-og-mikrobryg-roskilde-festival-edition-bob-marley-billetter-568318

Se med via smartphone, tablet eller computer hjemme fra din egen stue.

Du vil modtage en mail en time før arrangementet, med link og informationer. Hvis der mod forventning skulle opstå problemer, da skriv til Tinemo@romu.dk

Foto: CC BY 2.0 Eddie Mallin, Wikimedia
https://billetto.dk/e/rockgiganter-og-mikrobryg-roskilde-festival-edition-bob-marley-billetter-568318

Slagelse Musikhus

Tor. 10. feb. 2022, kl. 20.
Mekdes.

http://www.slagelsemusikhus.dk/ Køb/bestil billet

VoxHall

Tor. 10. feb. 2022, kl. 21-23.
Marvelous Mosell feat. Tue Track.
Det er blevet tid til at få luftet det pangfarvede tracksuit, det iskolde kinametal og ikke mindst den helt hurtige brille! Retrorapperen Marvelous Mosell og hans tro væbner DJ Tue Track melder sig klar til at nedlægge de danske spillesteder med masser af nostalgisk tidslommerap toppet med forbudte dansetrin! Denne aften gælder det VoxHall i Aarhus.

Debutalbummet "Magisk, Mytisk, Mageløst" kom tilbage i efteråret 2017. Siden da har makkerparret danset sig igennem landets spillesteder og festivaler, hvor både anmeldere og publikum har mødt dem med en sand stjerneregn. På udgivelsesfronten har der siden været en lind strøm af seværdige musikvideoer.

Det er flere år siden, at den sprængfarlige duo sidst var på tour. Dengang røg billetterne hurtigere, end du kan nå at sige "Antikommerciel Masseappel"! Nu har du endelig chancen for at igen at opleve Den Bedste Danser live, når Marvelous Mosell og Tue Track endnu en gang er klar til at indtage spillestederne sammen.
Links
Marvelous Mosells hjemmeside
Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
Info om handelsbetingelser m.m
https://fondenvoxhall.dk/koncerter/marvelous-mosell-feat-tue-track/ Køb/bestil billet

Rødovre Bibliotek

Fre. 11. feb. 2022, kl. 10.30-11.30 & 12-13.
Barselscafé - Stimulastik med ergoterapeut Solvej Darré.
Du og din baby bliver guidet gennem lege og aktiviteter, der styrker dit barns sansemotoriske udvikling. Hvad er stimulastik: Stimulastik® er et ergoterapeutisk og varemærkeregistreret koncept, som handler om stimulation og gymnastik for spædbørn, hvor børn, forældre og bevægelsesglæde er i fokus. Konceptet er udviklet af ergoterapeuter til 0-1-årige børn.
Stimulastik foregår på hold, hvor forældrene er aktive sammen med deres børn, og hvor ergoterapeuten giver idéer til stimulation af barnet gennem leg.

I Stimulastik benytter instruktøren sin ergoterapeutiske viden til at træne og stimulere børn med normal udvikling i deres nuværende og næste udviklingszone.
Hun benytter sin viden om sansebearbejdning, hjernens udvikling, leg og aktivitet til at stimulere og motivere barnet og give det glæde ved at være aktivt. Desuden benytter instruktøren sin ergoterapeutiske viden om såvel sundhedsfremme som omgivelsernes betydning, til at vejlede forældrene i, hvordan de udnytter dagligdags aktiviteter til at stimulere barnet.

Pris: 40 kr. Køb billet fra torsdag d. 3. februar via rdb.dk eller på biblioteket.

Skråen i Nordkraft

Fre. 11. feb. 2022, kl. 20.
Niarn - Genopstandelsen DK Tour 2022.
Niarn genopstår i hele landet. Niarns genopstandelse er en realitet. Billetterne til rapperens første koncert i 7 år blev revet væk på små tre timer. Én koncert bliver derfor til en tour, og fans i hele landet får nu mulighed for opleve antihelten fra Dobbelt A live

Ventetiden er forbi. Niarn er i live! Nyheden om rapperens genopstandelse i VEGA spredte sig som en steppebrand, og koncerten blev meldt udsolgt på få timer. Nu vil Niarn gerne imødekomme den store efterspørgsel fra sine mange fans og har derfor sat 13 ekstra koncert-krydser i kalenderen næste år.

"Jeg vidste godt, at der var nogle stykker, der gerne ville se Niarn igen, men jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, at efterspørgslen ville være så stor. Jeg er enormt beæret og en lille smule rundt på gulvet. Jeg kan ikke lide at skuffe alle de mennesker, der har bakket mig op gennem årene og som ikke nåede at få en billet. Jeres støtte er enorm, og jeg vil ikke svigte jer. Derfor har jeg valgt at følge op med ikke bare en ekstra koncert, men en hel fucking tour ligesom i gamle dage. Vi ses derude!"

Niarn bragede for alvor ind på den danske hiphop-scene i 2004 med sit debutalbum Årgang 79', der indbragte rapperen en guldplade. Debuten fulgte han op med den lige så store succes Antihelt to år senere.

Med succesen fulgte endnu et album; Rød Aaalborg, et travlt liv med utallige timer på landevejene, tid i backstagelokaler med køleskabe fyldt med fristelser, og den gentagende fest til den lyse morgen. Et liv i overhalingsbanen, der kom til en brat ende, da Niarn forsvandt ind i fristelserne og satte misbrug over menneske, som endte i livstruende følger og en tur på intensiv. Året efter, i 2014, meddelte Niels Roos i Aftenshowet på DR1, at han stoppede karrieren under navnet Niarn.

Anno 2021 har Niels Roos levet i ædruelighed siden sin indlæggelse. Han er blevet far og har brugt sin tid på at fortælle om Niarn i form af foredrag, bøger og dokumentarfilm. Myten om Niarn lever, og fans henvender sig dagligt til Niels i ønsket om Niarns genopstandelse - og at se ham live enten igen eller for første gang.

"Jeg kan stadig ikke leve som Niarn, men jeg kan sgu godt være ham for en aften og fejre hans eksistens med hans tilhængere. I syv år har det handlet om mig. Jeg skulle være ædru, og jeg skulle have det godt. Jeg er ædru og har aldrig haft det bedre. Nu er det på tide, at det handler om fansene - nye som dem, der har bakket mig op i mere end 20 år. De fortjener det! Og jeg må indrømme, at jeg glæder mig langt ind i fucking helvede til at ramme 2022 som Niarn" Køb/bestil billet